Open van Brabant

De U18 leden: Steven Schram en Wolf Naiaert konden tevens shiaipunten behalen . Steven zat in een poule van 5, weliswaar als enige zwarte gordel. Hierdoor kon hij geen aanspraak maken op shiaipunten. Mooi waren zijn 3 overwinningen, waarvan 2 met ippon door kaeshi waza en door juji gatame. Hij moest zich éénmaal gewonnen geven en kon zo de zilveren medaille behalen.Proficiat.
Wolf Naiaert kampte eerst in poule. Eén kamp verloor hij van een zwarte gordel. De andere kampen won hij overtuigend met ippon door een houdgreep en door een prachtige heupworp. Hierdoor kon Wolf 2 shiaipunten behalen. Doordat er een gelijke stand was in de poule moest Wolf 2 extra kampen doen die hij won, maar kreeg door het nieuwe systeem geen extra punten. In de uitschakeling verloor Wolf na 6 kampen, heel nipt de kamp om brons.Het belangrijkste was het behalen van de shiaipunten: de teller staat nu reeds op 6,5. Hierdoor is Wolf goed op weg naar het examen voor zwarte gordel. Proficiat.
Bij de U21 was Nick Warmoes alleen in zijn categorie en mocht zich meten met een categorie hoger. Jammer genoeg kwetste hij zich en moest opgeven. Toch een heel goede inzet .

Annie
Foto's