Competitie

Wat heb ik nodig om naar een tornooi te gaan?


1. Judogi
Voorzie minstens 1 wit judo-pak (vest + broek). Net zoals op training dient het judo-pak proper gewassen te zijn. Zorg ervoor dat de mouwen en de broekspijpen lang genoeg zijn, zoniet kan de scheidsrechter je verplichten om een ander pak aan te trekken. Vanaf U15 zijn naam-emblemen verplicht op kampioenschappen, zie de VJF website voor meer details. Blauwe pakken zijn enkel verplicht op de grootste internationale tornooien.

2. Gordels
Naast je eigen gordel (in het kleur dat je laatst hebt behaald), voorzie je ook een witte en een rode gordel: de eerst-afgeroepene van een wedstrijd draagt de witte gordel boven de eigen gordel, de laatst afgeroepene draagt de rode gordel boven de eigen gordel. Iedereen heeft normaliter wel een witte gordel, een rode gordel kan je -voor je eerste stappen op de wedstrijdmat- eventueel lenen van de club.Bij de U 11 en U 13 wordt enkel een witte of rode gordel gedragen.

3. VJF vergunning
Iedereen moet een geldige VJF- vergunning kunnen tonen bij de weging, zoniet zal deelname aan het tornooi geweigerd worden.

4. Identiteitskaart (vanaf U15)
Vanaf de leeftijdsgroep U15 is een geldig bewijs van identiteit vereist bij de weging. 

Bekijk de Kalender om te weten wanneer de competities zijn.